sâmbătă, 20, iulie, 2024
18.3 C
România

A fi un model sănătos pentru copilul tău poate fi o provocare

Citește și

Una dintre modalitățile cheie pe care copiii le învață este prin exemplul părinților lor. Există o mulțime de cercetări care susțin rolul critic pe care părinții îl joacă în formarea obiceiurilor la copiii lor. Poziția dvs. de model părinte este esențială.

             Baza unui stil de viață sănătos se axează pe obiceiuri alimentare bune. Cu toate acestea, într-o familie aglomerată, multe mese pot fi completate cu alimente procesate. Deoarece alimentele procesate au adesea un conținut ridicat de zahăr, precum și carbohidrați care sunt descompuși în glucoză. Este ușor să mâncați în exces aceste alimente. Chiar și porțiile mici pot conține un nivel dens caloric.

             Potrivit unor cercetători, supra-consumul zilnic de zahăr poate fi similar cu dependența de droguri. A trăi sănătos ca adult poate fi o provocare.

             În calitate de părinte puteți modela obiceiuri alimentare mai bune pentru copiii dvs. Reduceți cantitatea de alimente procesate și concentrați-vă pe prepararea meselor care conțin ingrediente care au suferit o prelucrare minimă. În acest fel, copiii dvs. pot vedea diferite moduri în care pot pregăti ingrediente proaspete, întregi.

 

             Pentru a fii un model sănătos pentru copiii tăi, este o idee bună să ai un program regulat de exerciții. Acest program nu trebuie să fie elaborat. De exemplu, poate fi la fel de simplu să te antrenezi de câteva ori pe săptămână timp de 20-30 de minute pe o bandă de alergare sau pe o bicicletă eliptică. Astfel copiii tăi conștientizează importanța exercițiilor fizice. Deoarece antrenamentele vă ajută să vă mențineți obiectivele de sănătate și fitness, copiii dvs. pot învăța din exemplul dat de dvs.    

             A avea o noapte de film în familie poate fi foarte distractiv. Dacă activitățile sunt predominant sedentare poate fi timpul să diversificați tipul de activități și să vă activați. Alegeți să mergeți mai des împreună într-un parc, sau cu bicicleta, mergeți la o plimbare cu familia, bazați-vă pe activități care includ mișcarea.

             Tot mai des întâlnești părinți care se întreabă cum își pot deconecta copiii de la tv sau telefon, pentru a alege alte activități care nu sunt sedentare. Problema este că mulți părinți petrec la fel de mult timp cu tehnologia lor, iar copiii pur și simplu imită același comportament. Puteți modela pentru copiii dvs. un program care să echilibreze aceste interese. Vă poate ajuta copiii să se deconecteze și să se relaxeze cu o activitate mai liniștită, cum ar fi cititul unei cărți. Încurajați copiii să se alăture unui sport de echipă, aceasta este o modalitate ușoară de a-i ajuta nu numai pe copiii dvs. să fie încântați de exerciții fizice, ci și să-și dezvolte bune abilități sociale. Găsirea unei activități sportive regulate vă ajută copiii să fie activi, să învețe să lucreze cu o echipă și să dezvolte alte abilități interpersonale.

          Nu trebuie să implementați toate aceste lucruri simultan, în timp întreaga familie poate învăța cum să ducă o viață activă și mai sănătoasă.

Articole Recente