sâmbătă, 20, iulie, 2024
17.2 C
România

Alegerea vasului potrivit pentru o shisha

Citește și

Alegerea unui vas pentru o ​​narghilea sau hookah nu este un act trivial. Dincolo de estetică, acest accesoriu trebuie ales cu mare grijă. Într-adevăr, în funcție de mărimea, materialul și forma sa, pregătirea unei shisha poate fi diferită. După cum ai înțeles, fiecare piesă are propriile sale particularități. Există cinci tipuri pe piață. Iată un ghid care te va ajuta să alegi cel mai bun vas de narghilea.

Vasul de teracotă sau ceramică pentru narghilea

Acest tip de vas este numit și „șemineu tradițional”. Se găsește în multe baruri orientale de narghilea. Este proiectat după modelele de altădată. Puterea sa de încălzire este destul de medie, dar se asortează foarte bine cu sistemul Kaloud. De-a lungul timpului, acest tip de vas s-a îmbunătățit. Într-adevăr, unele modele cu margini înălțate pot conține mult mai mult tutun și, prin urmare, fac posibilă prelungirea sesiunilor. Pe partea de design, din nou, fanii vor fi încântați, deoarece există mulaje originale care să mulțumească toți iubitorii de shisha. Tipul de cărbune recomandat pentru acest tip de vatră este indiferent, în schimb, nu este potrivit pentru pietre. Prin urmare, este un șemineu potrivit în principal pentru experți.

Vasul Phunnel shisha

Acesta este al doilea cel mai vechi model de bol pentru narghilea. Conceput pentru a maximiza placerea fumătorilor, permite prelungirea ședințelor și oferă avantajul de a produce mult fum. Particularitatea lui? Coloana sa mai lungă decât celelalte șeminee, precum și un singur orificiu! Acest lucru îți permite să nu mai ai probleme cu găurile înfundate. Disponibil în mai multe culori și materiale (teracotă, ceramică, sticlă sau silicon), găzduiește cel mult 20 g de tutun. Bolul Phunnel îți permite să fumezi tutun umidificat și chiar și pietre foarte înmuiate, deoarece tot lichidul va rămâne în recipient. Ca atare, este ideal pentru începători, mai ales ca puterea sa de încălzire este foarte mare.

Vasul cu narghilea Vortex

La jumătatea distanței dintre vatra tradițională și Phunnel, vortexul permite difuzarea mai multor arome. Lansat în același timp cu Phunnel, este totuși foarte diferit. Deși este comercializat în teracotă, ceramică, sticlă sau silicon, înălțimea sa rămâne mare, dar orificiile sunt mereu amplasate la înălțime, pe coloana centrală. Acest semineu este apreciat de începători, deoarece îți permite să apreciezi mai bine aromele de shisha.

Vasul cu narghilea în spirală

Mult mai recent, semineul în spirală este în general realizat din silicon flexibil, oferindu-i o durata de viata considerabilă, precum și o rezistență foarte bună la caldură. Adăpostește tutunul uniform în recipient. Prin urmare, arderea este reglată și omogenă. Compartimentele individuale fac, de asemenea, posibilă dozarea corectă a melasei, oferind repere celor mai începători. Fumul degajat este dens, dar acesta nu este singurul avantaj: puterea de încălzire este enormă.

Semineul electronic cu narghilea

Acesta este un șemineu mai nou. Ușor de utilizat, îți permite să variezi plăcerile deoarece adesea este conceput cu două rezervoare. Indicatoarele luminoase indică nivelul bateriei. Se încarcă prin portul USB. Fabricat din metal și/sau plastic, înlocuiește cărbunele pe care nu mai trebuie să îl folosești.

Articole Recente