vineri, 19, iulie, 2024
23.3 C
România

Ce cadou să oferi la un botez?

Citește și

Un botez este un moment important pentru bebeluș, ca și pentru părinți. Dacă ești printre cei care au primit invitații botez la această ceremonie înseamnă că ești important pentru părinți, pentru familie. Pentru a arăta că și copilul lor este important pentru tine, este obișnuit să oferi un dar viitorului botezat. Ai grijă, totuși, la alegerea darului, deoarece botezurile nu sunt întotdeauna religioase. Astfel, simpla acordare a banilor rămâne o variantă sigură ca dar de botez, indiferent dacă ceremonia este religioasă sau laică. Câți bani dai, va depinde de situația ta financiară și de relația cu familia și copilul.

Oferă ce poți în funcție de situația ta financiară

Părinții care ți-au trimis invitații de botez, îți cunosc probabil situația financiară. Dacă ești student sau ai un buget restrâns, nu se vor aștepta la o sumă mare de bani sau la un cadou mare. Este complet normal să dai în limita posibilităților tale și uneori gestul contează mai mult decât suma în sine. În schimb, dacă te afli într-o situație financiară confortabilă, părinții s-ar putea aștepta să donezi puțin mai mult.

Poți alege, de asemenea, să dai bani într-un mod original – de exemplu, într-o pușculiță drăguță care va deveni un suvenir frumos pentru copil.

Ce cadou să oferi pentru un botez?

Există multe cadouri pe care le poți face pentru un botez în funcție de bugetul tău, de relația ta cu copilul sau doar de gusturile tale.

Ce daruri de botez să oferi când ești naș sau nașă

Dacă ai primit invitații de botez și în plus, ai onoarea de a fi ales ca naș al nou-născutului, există câteva tradiții despre darul pe care ar trebui să-l faci. Ești liber să le accepți sau nu, desigur. Deci, în același mod în care părinții îți vor oferi cu siguranță un cadou în plus față de cadourile tradiționale de botez pentru oaspeți, cum sunt mărturiile de botez, ar trebui să faci și tu un cadou copilului.

În general, nașii oferă la un botez medalioane, un lanț de aur, o brățară sau chiar cercei pentru fetițe.

Și dacă este un botez civil, poate fi personalizat cu un motiv laic, cum ar fi semnul astrologic al copilului sau pur și simplu, prenumele acestuia. Poți include, de asemenea, o scrisoare de inspirație sau un scurt mesaj personal de la tine. Orice cadou este oferit, acesta reprezintă de obicei angajamentul tău față de viața viitoare a copilului.

Acesta este motivul pentru care este obișnuit să alegi un cadou care va dura în timp. Desigur, acest cadou reprezintă un anumit cost, dar trebuie să reții că va fi un suvenir important al botezului pe care copilul îl poate purta de-a lungul vieții sale și care îl va însoți în toate etapele acestuia din urmă.

Dacă ai îndoieli cu privire la alegerea cadoului, nu ezita să întrebi părinții ce poți cumpăra sau să te sfătuiești și cu moașa sau moșii copilului.

În plus față de cadoul tău, ia în considerare și atașarea unui card frumos cu un mesaj personalizat pentru copil. În acest fel, îl poate citi din nou când va fi mai mare.

Articole Recente