Incepând cu luna octombrie, echipa medicală Sanconfind se măreşte cu cinci noi chirurgi de chirurgie generală excepţionali, care vin de la Bucureşti, special pentru a opera la Centrul Medical Sanconfind. Enumerăm în ordinea sosirii pe dr Emil Barbu, medic specialist chirurgie generală, dr. Claudiu Anghel, medic primar, chirurgie generală, asistent universitar dr. Sebastian Gradinaru, asistent universitar dr. Cristian Botezatu şi conferenţiar universitar dr Bogdan Mastalier.
Scurt istoric despre chirurgia de la Poiana Câmpina
Spitalul de la Poiana Campina a făcut istorie şi în trecut. A fost iniţial un spital cu compartiment specific de chirurgie generală, foarte bine dezvoltat în anii ‘70. Considerat ca o extindere a versiunii spitaliceşti de la Câmpina, Poiana Câmpina se mândrea cu un spital de o suprafaţă desfăşurată de aproape 10 000 metri pătraţi. Aici se tratau afecţiuni din sfera chirurgiei generale, recuperare medicală, medicină internă, ORL sau oftalmologie. Medici cu o pregătire deosebită au trecut pe aici, oferind remedii şi tratamente conform afecţiunilor pe care le aflau: colecist, hernii, apendicite, ulcere etc.
Intervenţii de chirurgie generală clasică sau laparoscopică
După zeci de ani, Sanconfind, prin centrul medical multidisciplinar dezvoltat în fosta staţiune balneară (datorită existenţei izvorului cu apă sărată de concentraţie foarte mare), deschide accesul pacienţilor cu necesităţi pentru următoarele tipuri de operaţii: -colecistectomii, apendicectomii , hernii inghinale, tumori gastrice, tumori de colon/instestin, ocluzii, histerectomii pentru tumori în zona genitală, eventraţii (hernia postoperatorie), amputaţii, intervenţii hepato-bilio-pancreatice. Acestea se fac atât clasic, cât şi pe cale laparoscopică.
Mici intervenţii chirurgicale la Sanconfind Poiana Câmpina
Fără doar şi poate că sectorul de chirurgie generală poate să ofere şi tratamente prin mici intervenţii pentru următoarele: chisturi sebacee, furuncule, chisturi ale scalpului, lipoame, chisturi sinoviale, plăgi, papiloame, unghii încarnate, abcese.
Veniţi de la centre medicale mari din Bucureşti sau cu experienţă în străinatate, cei cinci chirurgi, împreună cu medicii anestezişti şi ginecologi pe care Sanconfind îi avea deja, au reuşit să opereze pacienţi cu diferite problematici medicale. O bătrână de 82 de ani din Mureş, cu o tumoră abdominală de 4 kilograme, multiple operaţii de sân (chisturi, tumori), histerectomii laparoscopice, operaţii de colecist, apendicite şi chiar o amputaţie de deget.
De ce chirurgie generală la Sanconfind
Secţia de chirurgie generală Sanconfind dispune pentru pacienţii săi de servicii medicale de top. Este dotată şi echipată cu rezerve cu un pat sau două paturi electrice. Fiecare rezervă are duş propriu, televizor în cameră, masă rabatabilă specială care se anexează patului, pentru facilitarea servirii, conform unui meniu recomandat. La fiecare pat există ataşate butoane de panică, nurse call, consolă de gaze medicale şi materiale de unică folosinţă, incluse în preţul spitalizării/ intervenţiei: papuci de unică folosinţă, pijama medicală dezinfectată, prosoape, materiale pentru igienă personală.
Sălile de operaţie, foarte generoase în spaţiu, sunt situate în apropierea imediată a rezervelor, astfel încât pacientul este transportat imediat la locul de cazare. Acestea sunt dotate cu aparatură laparsocopică, pentru asistenţa chirurgicală, cu monitoare pentru vizualizarea plăgilor pacientului, din timpul operaţiilor şi cu posibilitatea, pe viitor, de a putea oferi asistenţă online în timp real. Astfel, medici parteneri, sau rezidenţi ar putea participa vizual, de la distanţă, la intervenţiile de chirurgie generală care au loc în sală.
Confortul pacientului este sporit şi de circuitul separat de care secţia dispune prin împărţirea gândită a traseelor personalului medical, (vestiare, spălătoare pentru medici, camere de gardă) şi traseelor pacientului abia sosit la operaţie. De asemenea, sunt gândite şi formate traseele speciale pentru transportarea instrumentarului chirurgical la şi de la compartimentul propriu de sterilizare, prin circuite separate.
Centrul Medical Sanconfind a luat măsurile necesare de prevenţie antivirală în contextual actual. Astfel, fiecare pacient se testează RT-PCR înainte de intervenţia chirurgicală pentru a oferi siguranţă maximă tuturor celor care urmează să intre în blocul operator.
La Sanconfind, fiecare intervenţie începe cu un consult la medicul chirurg, pentru stabilirea conduitei terapeutice şi a datei intervenţiei, conform gradului de urgenţă al cazului diagnosticat.