sâmbătă, 20, iulie, 2024
18.3 C
România

Cum să îți protejați smartphone-ul împotriva spargerii și zgârieturilor?

Citește și

În timp ce Samsung și Apple tocmai au dezvăluit smartphone-uri de peste 1000 de euro, se pune întrebarea de a opta pentru protecție. Fie că este vorba de terminale ultra high-end de peste 1000 de euro sau de modele entry-level la 150 de euro, BitCase îți reamintește că toate smartphone-urile afișează mai multe tendințe care nu sunt compatibile cu rezistența: pe de o parte, ele sunt din ce în ce mai subțiri și mai ușoare, pe de altă parte, afișează un ecran din ce în ce mai impunător, care crește riscul de spargere în timpul căderilor sau zgârieturilor.

De ce să îți protejezi iPhone-ul, Samsung-ul sau Huawei-ul?

Devenite esențiale pentru majoritatea utilizatorilor, aceste instrumente digitale se concentrează în principal pe design înainte de a opta pentru rezistență și, în afară de câteva smartphone-uri orientate clar spre excursioniști sau condiții extreme, aproape toate sunt deosebit de fragile.

Pentru a evita să îți vezi terminalul spart la cel mai mic șoc, există diferite soluții. Producătorii de accesorii văd fiecare model nou ca o oportunitate de a oferi noi carcase Samsung, iPhone sau huawei, iar piața este deosebit de profitabilă.

Există mai multe modele pentru diferite niveluri de protecție. Bara de protecție simplă este prezentată ca un cadru care protejează marginile dispozitivului. În caz de cădere, smartphone-ul are foarte puține șanse să cadă orizontal. În majoritatea cazurilor, telefonul cade pe marginea sa și, prin urmare, bara de protecție va absorbi șocul.

Carcasa mai tradițională protejează marginile dispozitivului, precum și spatele acestuia. Deosebit de eficient împotriva zgârieturilor, vei adăuga un ecran de protecție din sticlă pe ecran pentru a limita zgârieturile și vei încerca să eviți spargerea dacă smartphone-ul cade pe partea ecranului. Se poate, de asemenea, să se evidențieze diferența dintre un protector de ecran din sticlă securizată, care protejează împotriva zgârieturilor și amprentelor digitale, și un protector din plastic Impact, care este rezistent la șocuri și protejează telefonul de picături de până la 3,5 metri fără crăpături.

În cele din urmă, a treia soluție cea mai eficientă, fără îndoială, dar nu întotdeauna cea mai practică: capacul clapetei care protejează smartphone-ul de toate părțile, fiind în același timp mai voluminos și mai puțin practic în utilizare.

Cum știi ce să alegi?

Alegerea se va face în funcție de echilibrul dorit între nivelul de protecție și dimensiune. Dar tipul de protecție, este necesar, de asemenea, să se evalueze materialul utilizat.

Prin urmare, există trei componente principale: siliconul utilizat în principal în bare de protecție și corpuri, care este deosebit de flexibil și absoarbe șocurile. Poliuretanul, la rândul său, este mai rigid și face posibilă oferirea unei rezistențe bune la impact cu o amprentă mai mică. Ultimul material cel mai des utilizat este plexiglasul sau policarbonatul cu rigiditate semnificativă, rezistență bună la impact și posibilitatea de a oferi protecții foarte subțiri.

Unii producători merg și mai departe oferind corpuri personalizabile capabile să transporte accesorii. Printre aceste accesorii, există în principal lentile care vor fi suprapuse senzorilor foto ai smartphone-ului pentru a oferi unghi larg, zoom, optică Fish Eye sau macro.

Articole Recente