sâmbătă, 20, iulie, 2024
18.3 C
România

Metode moderne de îngrijire a danturii

Citește și

Pentru a te putea bucura de o dantură sănătoasă și pentru a preveni apariția cariilor sau a bolilor parodontologice, este necesar să se țină cont întotdeauna de recomandările medicilor stomatologi și să se efectueze zilnic o igienă orală strictă.

Astfel, aceștia recomandă ca pe lângă periuța de dinți obișnuită, a aței dentare și a apei de gură, să se folosească mereu și o periuță interdentară, aceasta fiind foarte eficientă pentru a curăța spațiile interdentare, acolo unde periuța sau ața de dinți nu o pot face.

Astfel, dacă ții cu adevărat la dantura ta, este recomandat să îți achiziționezi, pe lângă periuța de dinți obișnuită, și ața de dinți și o periuță interdentară, acestea reușind să elimine murdăria și resturile de mâncare din locuri înguste și greu accesibile, precum pungile dentare, spațiile dintre gingie și puntea dentară sau din jurul implanturilor sau a aparatelor ortodontice fixe. Specialiștii în parodontologie le recomandă cu insistență, căci acest tip de periuțe sunt utile pentru a curăța spațiile mai puțin accesibile sau pungile gingivale.

Totuși, atunci când un pacient este predispus la parodontoză sau pungi gingivale, nici una dintre metodele utilizate în igiena orală de acasă nu este foarte eficientă și atunci, specialiștii și cercetătorii au încercat să găsească o soluție cât mai eficientă.

Ce este PeriSolv?

PeriSolv este un produs extrem de eficient utilizat de către medicii dentiști pentru a trata pungile parodontale într-un mod non-chirurgical și este realizat din ingrediente active cu proprietăți antibacteriene , care nu permit formarea bacteriilor aerobe și anaerobe.

Pe scurt, PeriSolv este o terapie adjuvantă pentru debridarea pungilor parodontale și a defectelor peri-implant. Acest produs reușește să înmoaie țesutul degenerat și facilitează eliminarea biofilmului.

Parodontita și peri-implantita sunt inflamații bacteriene cu simptome similare, cauza din spatele ambelor tipuri de infecții fiind placa bacteriană ce formează un biofilm, bogat în bacterii patologice. Eradicarea eficientă a biofilmului și a bacteriilor este, așadar, principala condiție pentru un tratament eficient al acestor afecțiuni. Iar PeriSolv este un produs complet nou, cu rezultate excelente în aceste situații.

PeriSolv este un antiseptic local, inovator, eficient și prietenos cu țesuturile, bazat pe cloramine, o parte naturală a sistemului imun de apărare a corpului, cu un nivel înalt de eficiență fiziologică.

PeriSolv este indicat ca decontaminant pentru parodontoză și inflamațiile peri- implant, căci soluția alcalină înmoaie matricea extracelulară din biofilm( proteine și polizaharide), iar cloraminele împreună cu hipocloritul pot reduce agenții patogeni( bacterii, ciuperci, virusuri, etc).

Avantajele PeriSolv:

  • Penetrarea și eradicarea biofilmului

PeriSolv funcționează în mod fiabil împotriva bacteriilor și are un efect antibacterian semnificativ, inclusiv împotriva biofilmului de pe suprafața implantului, fără a modifica suprafața în sine. Datorită efectului degranulant, eficiența în cazul detartrajelor și a curățării suprafețelor implanturilor este îmbunătățită. Modul său de acțiune este formarea instantanee a radicalilor, care împreună cu cloraminele imită un răspuns imun și distrug celulele biofilmului.

  • Eliminarea bacteriilor

PeriSolv funcționează diferit pentru a reduce bacteriile gram pozitive și gram negative, iar această inhibiție selectivă poate aduce beneficii și poate fi asociată cu sănătatea parodontală.

  • Reducerea eficientă a pungilor parodontale

Pungile parodontale au fost tratate cu succes în urma tratamentului cu PeriSolv, toate rezultatele fiind obținute în numeroase cazuri pe pacienți din Elveția.

Articole Recente