vineri, 19, iulie, 2024
23.3 C
România

4 tipuri de cabine de duș: care este cea mai potrivită pentru tine?

Citește și

Băile sunt unele dintre cele mai importante încăperi dintr-o locuință și pot fi transformate astfel încât să poți avea parte de cele mai relaxante momente, căci un duș are puterea de a te detensiona și de a te relaxa. Însă, pentru a se întâmpla acest lucru, este necesar să acorzi o atenție deosebită amenajării ei.

În cele ce urmează, vei afla de ce este recomandat să achiziționezi o cabină de duș și cum să simplifici alegerea acesteia:

Care sunt avantajele unei cabine de duș?

Cabina de duș este o separare între zonele umede și uscate din baie. Aceasta înconjoară zona de duș și este instalată cu balustrade sau tije de perdea fixate pe tavane sau pereți. În țările occidentale, oamenii preferă întotdeauna ca băile lor să fie uscate. Deci, cabina de duș este un echipament de baie esențial acolo.
Scopul principal al unei cabine de duș este:

  • Pentru a oferi confidențialitate
  • Pentru a preveni inundarea cu apă în afara zonei de baie
  • Face spațiul mai organizat
  • Celălalt beneficiu al cabinei de duș este că acesta menține aburul în interiorul carcasei și creează un climat cald în timpul dușului.

Tipuri de uși ale cabinei de duș: glisante vs articulate/ cu cadru vs fără cadru

Există diferite opțiuni atunci când vine vorba de alegerea ușilor de baie potrivite pentru baia ta. Ușile de duș glisante se mișcă dintr-o parte în alta în timp ce ușile de duș articulate se mișcă pe balamale pentru a se deschide.

Ușile glisante de duș sunt ideale ca măsură de economisire a spațiului pentru băile de dimensiuni mai mici. Acestea ar putea fi formate din 2 sau 3 panouri. Cu toate acestea, ar putea fi mai dificil să întreții și să cureți șinele glisante. Ușa glisantă s-ar putea bloca sau șinele ar putea fi îndoite. Ușile de duș articulate oferă o deschidere mai mare în zona umedă și sunt ideale pentru băi de dimensiuni mari. Balamalele, totuși, ar putea rugini și apa poate scăpa de ușa dușului. 

Ușile cabinei de duș pot fi, de asemenea, încadrate sau fără rame. Ușile de duș fără rame par mai elegante și au un aspect curat, premium. Majoritatea caselor moderne optează pentru opțiunea fără ramă. De asemenea, sunt mai ușor de întreținut. Cu toate acestea, acestea sunt mai costisitoare în comparație cu opțiunile încadrate. Ușile de duș încadrate sunt mai ieftine și au o instalare mai ușoară. 

Ușile sunt de obicei formate din sticlă și variantele sale includ sticlă transparentă, mată, nuanțată etc. Alte variante includ, de asemenea, plexiglas. Aluminiu este utilizat în general pentru rame.

4 varietăți de forme ale cabinei de duș

Forma și dimensiunea joacă un rol vital în alegerea cabinelor de duș. Pătrate, dreptunghiulare, semi-ovale și semicerc sunt cele patru tipuri de cabine de duș disponibile pe piață. Pe baza spațiului disponibil, poți opta pentru o cabină duș radaway adecvată. 

1) CABINĂ DE DUȘ PĂTRATĂ

O cabină de duș pătrată are aceeași lungime pe toate cele patru laturi. Acest tip de cabină de duș te va ajuta să economisești spațiu, deoarece poate fi montat pe un perete sau un colț foarte ușor și simplu. 

2. CABINĂ DE DUȘ DREPTUNGHIULARĂ

Cabina de duș dreptunghiulară este mai lungă decât o cabină pătrată și oferă utilizatorului mai mult spațiu, acest tip de cabină de duș este ideală pentru un spațiu de formă neregulată care nu este perfect pătrat. 

3. CABINĂ DE DUȘ SEMI-OVALĂ / CADRANATĂ

Cabina de duș semi-ovală este de obicei cunoscută sub numele de cabină de duș cu cadran. Are două capete precum cele ale cabinelor de duș pătrate. Partea de mijloc a cabinei de duș semi-ovale are o latură dreaptă și alta curbată. Partea dreaptă este așezată de perete, cu partea curbată orientată spre baie. Acest lucru maximizează spațiul în comparație cu modelele pătrate și dreptunghiulare.

4. CABINĂ DE DUȘ SEMICERC

Cabina de duș are o parte dreaptă, iar celelalte laturi sunt curbate. Acest lucru este preferat în mare parte de către consumatori ca fiind mai elegant și modern decât celelalte tipuri de incinte. Cu toate acestea, acest lucru ocupă mai mult spațiu. Instalarea acestui tip de incintă este, de asemenea, puțin complicată. Acest lucru este, de asemenea, scump comparativ cu celelalte opțiuni.
Oricare dintre cabinele de mai sus poate fi instalată în baia ta în timp ce reproiectezi sau renovezi. 

Articole Recente