vineri, 19, iulie, 2024
15.6 C
România

Cum să cureți eficient mașina de spălat rufe, cu soluții casnice

Citește și

Bucăți de fibre și alte materiale organice care se pot bloca în colțuri, blocând continuu mașina de spălat. În interiorul tamburului, aerul umed și cald este de asemenea un teren de reproducere perfect pentru mucegai și bacterii. Acest lucru se întâmplă în special în zone greu accesibile, care nu se pot usca niciodată complet. În al doilea rând, calcarul, resturile de detergenți și apă aspră pot estompa îmbrăcămintea și pot înfunda partea mecanică a mașinii de spălat rufe. Pe scurt, este necesar să cureți interiorul mașinii de spălat în mod regulat.

Începeți cu colțurile din exteriorul tamburului, ștergând cu o lavetă umedă. Folosește o cârpă înmuiată în puțin oțet pentru rezultate mai bune. Deoarece poate produce zgârieturi, asigurați-vă că nu utilizați ceva abraziv. Unele piese detașabile pot fi, de asemenea, imersate într-o soluție de oțet dizolvată cu apă.

Există o garnitură de cauciuc la majoritatea mașinilor de spălat rufe frontale. Desprindeți resturile acumulate cu o periuță de dinți, pentru a intra cu adevărat în locurile greu accesibile. Utilizați o cârpă sau o perie înmuiată în oțet pentru a îndepărta mucegaiul și bacteriile din acea zonă. De asemenea, ar trebui să utilizați o soluție cu oțet și bicarbonat de sodiu dacă te confrunți cu murdărie persistentă.

Prelucrează interiorul până când piesele sunt total curate. Umpleți dozatorul de detergent lichid cu o cană mare de oțet. Oțetul va continua să descompună orice urme de spumă și săpun, iar unitatea va fi dezinfectată.

Setați un program cu cea mai înaltă temperatură, fără a introduce haine în tambur. O soluție suplimentară de combatere a mirosului și a săpunului ar putea, de asemenea să ajute sistemul. Puneți o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu pe tambur și rulați din nou un ciclu de spălare scurt. Ar trebui să alternați între bicarbonat de sodiu și oțet pentru a obține rezultate cât mai bune. Asigurați-vă doar că bicarbonatul de sodiu și oțetul nu sunt combinate în același timp, deoarece se neutralizează reciproc.

Dacă ai acasă o mașină de spălat rufe cu încărcare verticală, procesul de curățare este asemănător.

Rulați un ciclu de spălare cu apă fierbinte fără îmbrăcăminte. După ce este finalizat, turnați câteva căni de oțet și agitați tamburul. Lasă oțetul să acționeze cam o oră după care poți continua procesul. Utilizați amestecul din interiorul unității ca soluție de curățare. Porniți un program scurt de clătire pentru a scăpa de reziduri.

Curățați toate zonele interioare cu o cârpă și o periuță de dinți. Curățați cu mare atenție zonele greu accesibile, pentru că acolo de regulă se acumulează bacterii și impurități. În această spălare cu oțet, puteți chiar înmuia câteva secțiuni detașabile în timp ce frecați exteriorul. Închideți capacul când ați terminat și reluați ciclul de spălare.

Păstrați totuși ușa deschisă pentru a vă asigura că interiorul se usucă bine în timp ce unitatea nu funcționează. Nu lăsați niciodată haine umede în mașină de spălat, puneți-le cât mai repede la uscat. După orice utilizare a mașinii de spălat rufe, îndepărtați scamele care rămân pe suprafața tamburului.

Articole Recente