sâmbătă, 20, iulie, 2024
18.3 C
România

Etape de execuție foraje puțuri de apă

Citește și

Datorită imposibilității obținerii de utilități centralizate, în afara limitelor orașului, se ia decizia de a organiza aprovizionarea autonomă cu apă, încălzire și alte servicii prin foraje puțuri. Nu este dificil să realizezi aprovizionarea autonomă cu apă, dacă soliciți ajutorul firmei de foraje puțuri, care vor efectua foraje rapide și de înaltă calitate.

Procesul de forare a puțurilor de apă

Forajul puțurilor de apă este un proces tehnologic care presupune crearea unui puț tubular, care asigură apa de la o adâncime suficientă. Un puț forat este o structură hidraulică complexă, care permite obținerea în cantități suficiente de apă, necesară pentru sarcinile gospodăriei, udarea grădinii etc. În absența cunoștințelor sau experienței geologice necesare, este imposibil să obții un puț de înaltă calitate, și prin urmare, este important să ai încredere doar în specialiști cu înaltă calificare pentru a efectua lucrările de foraj. Specialiștii firmei de foraje puțuri au experiență suficientă în forarea puțurilor. Pentru performanța de înaltă calitate cu sarcini tehnice de diferite complexități, nu sunt utilizate doar platforme de foraj de dimensiuni mici, ci și mari, ceea ce permite forarea puțurilor rapid și eficient, excluzând lucrările pregătitoare îndelungate. Flota de echipamente de foraj este actualizată constant.

Selectarea locației

Există mai multe reguli pe care trebuie să le ai în vedere atunci când alegi o locație pentru un puț:

  • Până la o distanță de 4 metri de fântână nu trebuie să existe alte structuri;
  • Până la o distanță de cel puțin 300 de metri nu trebuie să existe întreprinderi industriale, autostrăzi, cimitire de bovine, depozite etc.;
  • Fântâna trebuie realizată la cel puțin 20 de metri de zonele în care fertilizanții chimici sunt folosiți pentru cultivarea legumelor.

În cele mai multe cazuri, proprietarilor unei case de la țară, le este destul de dificil să aleagă în mod independent locul potrivit pentru fântână. Specialiștii firmei de foraje puțuri ajută la rezolvarea acestei probleme și, de asemenea, dacă este necesar, fac ajustări la procesele viitoare, recomandând amplasarea optimă a puțului, precum și ajustarea adâncimii sale, orientând proprietarul către instalarea echipamentelor de curățare suplimentare.

Caracteristici tehnologice ale puțului

Forarea puțurilor este un proces care poate fi realizat la un nivel diferit de complexitate, în funcție de caracteristicile geologice ale solului, precum și de obiectivele pe care le urmărește clientul. Pentru a obține apă tehnică pentru irigarea grădinii, este suficient să forezi un puț de adâncime mică. Cu toate acestea, oamenii de știință moderni nu recomandă utilizarea apei extrasă de la mica adâncime, la gătit, deoarece riscul de substanțe chimice care intră în ea este destul de mare. Din acest motiv, mulți proprietari din zonele suburbane preferă să aibă un puț artezian, a cărui calitate a apei este cea mai ridicată.

Foraje puțuri – Etape principale

Inițial, experții efectuează analize de sol și evaluează terenul. Pe baza datelor primite, împreună cu clientul, se realizează coordonarea lucrărilor viitoare. Apoi echipament special este amplasat pe site. Specialiștii efectuează foraje puțuri și pompează apa, până când aceasta curge fără impurități vizibile. După aceea, specialiștii trebuie să măsoare debitul puțului. Acest indicator le va permite specialiștilor să afle câtă apă poate obține proprietarul casei. După finalizarea procesului de foraj, specialiștii trec la următoarea etapă, care presupune finalizarea puțului, precum și selecția echipamentelor de pompare.

Articole Recente